Projecten

Welkom op de projectensite van Kerk & Co. Hier hebben we een selectie van projecten en door ons uitgevoerde opdrachten van enkele opdrachtgevers uitgelicht. Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over onze projecten en dienstverlening. Desgewenst dragen wij referenties aan.

Filter

Verkocht
Deze bijzondere Rijksmonumentale kerk uit 1908, gelegen aan Boterdiep Wz 50 in Zuidwolde (Gn), is met hulp van Kerk & Co verkocht aan een partij met sterk gevoel voor maatschappelijke waarde. Deze kerk zal daarom onderdak blijven bieden aan maatschappelijke functies en als zodanig voor voor de toekomst behouden blijven.
Onlangs heeft Kerk & Co de Kerkenvisie Gebedshuizen in Huizen opgeleverd. In dit rapport beschrijft Kerk & Co 21 gebedshuizen en 27 geloofsgemeenschappen die de gemeente Huizen rijk is. Ze zijn in beeld gebracht, zowel de gemeenschappen als de gebouwen.
In 2020 vroeg Kerkgenootschap C3 aan Kerk & Co om te helpen in de zoekopdracht naar een eigen kerkgebouw in Den Haag met ruimte voor 400 kerkgangers. Kerk & Co ging actief op zoek in hun netwerk bij onder meer bestaande kerken in Den Haag. Onder begeleiding van Kerk & Co konden er in het najaar van 2021 goede afspraken gemaakt worden over aankoop van de Mirtekerk.
De Gereformeerde Kerk in Gent ziet zich in de afgelopen jaren groeien in leeftijd en krimpen in aantal. Bovendien blijken de gebouwen een financiële last. Kerk & Co is om advies gevraagd om tot een toekomstbestendig beleid ten aanzien van eigendom, beheer en onderhoud van de panden aan de Gordunakaai te komen.

Kerkenvisie: Ouder-Amstel

Kerk & Co stelde voor de gemeente Ouder-Amstel een kerkenvisie op, waarbij de verbinding met de betrokken geloofsgemeenschappen centraal staat. Bekijk hier deze kerkenvisie.

Verkoopbegeleiding: Schettens

Kerk & Co heeft de eigenaren van deze bijzondere woning begeleid bij de verkoop. Wonen in een voormalige kerk, dat is wat deze plek zo bijzonder maakt en waar de nieuwe bewoner ook voor gevallen is.

Aankoopadvies: Dordrecht

Kerk & Co heeft de internationale kerkgemeenschap Iglesia Ni Cristo geadviseerd bij de aankoop van een eigen gebedshuis in Dordrecht. Het betreft de voormalig katholieke kerk Emmanuel aan de Oudendijk 110.

Enkele opdrachtgevers uitgelicht​

Jouw kerk mijn kerk

Kerk & Co ondersteunt geloofsgemeenschappen in het proces van samengaan of fusie en de gevolgen voor het kerkelijk vastgoed.

Huisvestingssadvies

Kerk & Co bracht advies uit over de toekomst van een kerkgebouw in de keuze verbouw of nieuwbouw.

Exploitatieadvies​

Kerk & Co adviseerde en begeleidde meerdere kerkgemeenschappen bij het verhogen van de inkomsten door verhuur en in het kostendekkend krijgen van het kerkelijk vastgoed.

Zoekopdrachten

Kerk & Co voert voor meerdere opdrachtgevers in het maatschappelijk domein zoekopdrachten uit door middel van actieve acquisitie naar passende locaties.