Unieke kans voor de Pelgrimkerk in Haarlem

Unieke kans voor Pelgrimkerk in Haarlem

Neem contact met ons op
voor meer informatie

De Pelgrimkerk in Haarlem is een gemeentelijk monument uit 1964, in eigendom van de Protestantse kerk. Rondom de kerk wordt een geheel nieuwe woonwijk gerealiseerd met 2000 nieuwe woningen (project Spoorzone), een wijk waar het nog geheel ontbreekt aan maatschappelijke functies.

De bouw van de nieuwe woonwijk is een unieke kans voor de Pelgrimkerk om haar rol als gemeenschapshuis, gebedshuis, buurthuis en huis van ontmoeting opnieuw vorm te geven: open, verbindend en uitnodigend naar de (nieuwe) wijk.

‚ÄčKerk & Co heeft geadviseerd over de plannen voor behoud van de monumentale kerkzaal en de toren, met een meerlaagse nieuwbouw voor woningen, een leefgemeenschap en ontmoeting, en gebruik door maatschappelijke organisatie zoals een gezondheidscentrum.

Deze ontwikkeling van de Pelgrimkerk in Haarlem loopt vooruit op het project Buurtbakens. Ook in dit project gaan kerken met de gemeente Haarlem en de RCE op zoek naar permanente, sociaalmaatschappelijke functies als aanvulling op de kerkelijke vieringen.